preloader
  • Hem
  • Vinster i språktävling

blog-thumb

LELs elever tar vinster i språktävlingar!

Lingonolympiaden

I stort sett varje år deltar skolan i två stora språktävlingar. Dels får intresserade elever anmäla sig för att vara med i Lingolympiaden. Detta är en riktigt klurig lingvistikutmaning, där man har minst lika mycket nytta av logiskt tänkande som språkkunskaper. Man ska lista ut och komma fram till att förstå texter och symboler från existerande, men små språk, från världens alla hörn. Vi har varit framgångsrika i denna utmaning flera gånger. David Norberg tog t ex hem hela finaltävlingen i maj 2022 och Casper deRanter kom på en hedrande tredjeplats år 2023.

International Language Competition (ILC)

LEL har ocskå haft stora framgångar i ILC som går av stapeln varje år. Denna språktävling visar på kunskaper i engelska, franska, tyska och spanska. Här får deltagarna visa vad de kan om historia, politik och geografi - och naturligtvis besvara massor av frågor om ord, grammatik och lingvistik!

Här är det många elever som briljerat och vi går ofta vidare från kvalomgång till regionfinal och även riksfinal ibland! Under senare år tävlade Lyli Josefsson Wikstrand med David Norberg och kom på en tredjeplats i riksfinalen 2022. År 2023 kom Bruno Klintman i lag med Maxim Platonov på andra plats i riksfinalen i franska. År 2024 kom Arvid Stein och Lovisa Gisselsson på andra plats i engelska. Fantastiska resultat!

comments powered by Disqus