Utbildningar

Lars-Erik Larsson-gymnasiet har sedan starten 2001 erbjudit naturvetenskaplig utbildning med musikprofil men från och med hösten 2014 utökade vi vårt programutbud till att även innefatta samhällsvetenskaplig utbildning med musikprofil.

Utbildningarna är särskilda varianter men ger dig samma högskolebehörighet som ett nationellt naturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt program gör. På det naturvetenskapliga programmet kan du välja mellan två inriktningar; naturvetenskap eller samhälle, medan du följer den samhällsvetenskapliga inriktningen på det samhällsvetenskapliga programmet.

I musikprofilen som är identisk på de båda programmen, ingår körsång, ensemble och musikteori som mest omfattande kurser. Musiken spänner över många olika musikstilar - från klassiskt till rock. Exempel på ensembler är stråkorkester, rockband, balkanensemble, gitarrensemble, storband, träblåsensemble och jazzkör. De som inte spelar ett instrument sjunger istället i en extra kör. Valbara fördjupningar inom musiken erbjuds i ensemble och estetisk kommunikation. Dessutom undervisas man i gehörs- och musiklära och dans. Vår musikprofil är av hög kvalitet och en bra förberedelse för dig som vill söka vidare till musikaliska studier på musikhögskola eller folkhögskola.

Lars-Erik Larsson-gymnasiet vill ge sina elever en meningsfull gymnasietid. Kunskap, kvalitet, lust att lära, omtanke och glädje är ledord för utbildningen som ska ge en god grund för fortsatta studier eller yrkesliv. Vi erbjuder en trygg och stimulerande studiemiljö.

Har du frågor om utbildningen på LEL? Maila din fråga till info@lel.nu.